Saartje in het bos

De boekjes over Saartje zijn afgestemd op de taal- en prikkelverwerking van kinderen met autisme, ADHD of TOS.

€ 10,95

Deze boekjes gaan niet óver hen, maar zijn speciaal vóór hen gemaakt.

“Saartje in het bos” is daarbij een extra bijzonder boek. Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Veerle den Hartogh, de Kindergebarenjuf. Iedere bladzijde in het boek bevat een tekening van een gebaar dat hoort bij een van de woorden op die bladzijde.

SaartjeTaalondersteunende gebaren zijn bewezen effectief bij kinderen die moeite hebben om taal aan te leren of er betekenis aan te geven, zoals dat voor kan komen bij autisme en bij kinderen met TOS (taalontwikkelingsstoornis). Om de voorlezer te helpen bij het aanleren van de gebaren is er een filmpje beschikbaar waarin Veerle u de gebaren leert. Leuk voor u om te leren en leuk voor uw kind om naar te kijken.

Het boek komt natuurlijk helemaal tot leven wanneer u met uw kind naar het bos of park gaat en een doos samenstelt met blaadjes, takjes, beukennootjes en alle andere dingen die Saartje in het bos tegenkomt.

Het verhaal
Saartje gaat een wandeling door het bos maken, op zoek naar iets lekkers. Onderweg komt ze allerlei bewoners tegen. Lees je mee?

Saartje in het bos bevat een extra bijlage met gebarentekeningen. Zo kunt u dit boekje voorlezen met taalondersteunende gebaren. Het boekje bevat ook een link naar een filmpje waarin u alle gebaren kunt bekijken en zelf kunt leren. 

Het boekje vertelt een helder, kort verhaal. Het heeft een duidelijk begin (uw kind kan nog heerlijk even heen en weer schuiven en zijn draai vinden tijdens de eerste bladzijde, want daarna begint het verhaal pas echt) en een heel duidelijk eind. Fijn voor kinderen met autisme, zo weten ze dat het verhaaltje voorlezen echt klaar is.

Volg Saartje ook via Facebook>> 

 

Gegevens
ISBN
9789492593085
Auteur
Esther Vliegenthart
Illustrator
Esther Vliegenthart & Veerle den Hartogh
Pagina's
32
Taal
Nederlands
Leeftijd
2 - 6 jaar
Formaat
Hardcover 140x216mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Saartje in het bos
Uw waardering
To Top