Saartje speelt met auto’s

Een prentenboek dat rekening houdt met de taal- en prikkelverwerking van kinderen met autisme


€ 10,95

Kinderen met autisme wordt vaak geleerd dat ze zich moeten aanpassen aan onze wereld en beleving, omdat ze anders spelen, anders communiceren en hun omgeving anders in zich opnemen. Ik heb als moeder mogen ervaren dat anders niet altijd makkelijk is, maar wel heel mooi kan zijn wanneer je je ervoor open stelt.
SaartjeZoals de dichter Hans Andreus dat zo mooi verwoordt: “je bent zo mooi anders dan ik, natuurlijk niet meer of minder, maar zo mooi anders, ik zou je nooit anders dan anders willen”.

Het verhaal
Saartje is een eekhoorntje, dat altijd samen is met haar knuffel muis. Ze speelt alleen, maar dat vindt ze niet erg. In dit boekje kun je zien hoe Saartje met haar auto’s speelt. Ze maakt graag lange fi les en ze houdt van sorteren en tellen.

Het boekje vertelt een helder, kort verhaal. Het heeft een duidelijk begin (uw kind kan nog heerlijk even heen en weer schuiven en zijn draai vinden tijdens de eerste bladzijde, want daarna begint het verhaal pas echt) en een heel duidelijk eind. Fijn voor kinderen met autisme of TOS, zo weten ze dat het verhaaltje voorlezen echt klaar is.

Volg Saartje ook via Facebook>> 

 

Gegevens
ISBN
9789491337758
Auteur
Esther Vliegenthart
Illustrator
Esther Vliegenthart
Pagina's
30
Taal
Nederlands
Leeftijd
2 - 6 jaar
Formaat
Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Saartje speelt met auto’s
Uw waardering
To Top