Leren vanuit de
gedachte van het kind
Saartje
 • Saartje
 • Saartje

Saartje

3 review(s)

Een prentenboek dat rekening houdt met de taal- en prikkelverwerking van kinderen met autisme

Volledige beschrijving
Auteur:Esther Vliegenthart

ISBN:9789491337611

Taal:Nederlands

Pagina's:30

€ 10,95

Het verhaal
Saartje is een eekhoorntje, dat altijd samen is met haar knuffel muis. Ze speelt alleen, maar dat vindt ze niet erg . In dit boekje kunnen jullie kennis maken met Saartje. Jullie zullen zien dat als Saartje wat kaders en structuur geboden krijgt, ze heerlijk kan spelen.

Het boekje vertelt een helder, kort verhaal. Het heeft een duidelijk begin (uw kind kan nog heerlijk even heen en weer schuiven en zijn draai vinden tijdens de eerste bladzijde, want daarna begint het verhaal pas echt) en een heel duidelijk eind. Fijn voor kinderen met autisme of TOS, zo weten ze dat het verhaaltje voorlezen echt klaar is.

Hardcover 140x216mm 

Volg Saartje ook via Facebook>> 

Lees meer>> over Esther Vliegenthart

 1. Een mooi lief prentenboekje Beoordeling door Inge Hofman
  Algemene beoordeling

  Saartje is een boekje wat eigenlijk niet mag ontbreken in de boekenkast. Juist door zijn eenvoud,en knap op rijm geschreven tekst een goed boekje voor jonge kinderen.
  Hij staat zelfs bij mij in mijn coachingspraktijk (Geplaatst op 03-02-16)

 2. Een gezellig ogend boekje met een lief personage in de hoofdrol. Beoordeling door Marian Koen-Vijfvinkel
  Algemene beoordeling

  Een heel lief boekje waarin een geduldige moeder van alles heeft bedacht om het leven van haar autistische kind zo overzichtelijk mogelijk te maken. Saartje voelt zicht heel veilig door de uitleg van moeder en de doos met plaatjes waarop staat afgebeeld waarmee ze spelen mag. Als de dag voorbij is en Saartje naar bed moet is dat geen probleem. Alles is immers duidelijk gemaakt voor Saartje. Ik vind het een heel rustgevend boekje met op iedere bladzijde vier regels, wat genoeg is voor een autistisch kind. Ook de herhaling in de illustratie met de zachte kleurtjes geeft rust. Eigenlijk ben ik dol op Saartje. (Geplaatst op 08-01-16)

 3. Erg lief boekje met mooie rustgevende tekeningen. Beoordeling door Bella Moreira Aires
  Algemene beoordeling

  Erg lief boekje met mooie rustgevende tekeningen. Ondanks dat het bedoeld is voor kinderen met Autisme vind ik het ook geschikt voor ADD/ADHD kinderen en ouders. Juist door de eenvoud en rust in het verhaal en de duidelijkheid waardoor wegdwalen in verbeelding minder van toepassing is. (Ook bij deze ADD moeder) Met een mooie afsluiting gingen mijn stuiterend jongens van 7 & 5 slapen, net als Saartje ♡ (Geplaatst op 15-12-15)

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Saartje

Hoe waardeert u dit product? *

1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren