Saartje en de zorgboerderij

Een prentenboek dat rekening houdt met de taal- en prikkelverwerking van kinderen met autisme.

€ 10,95

Kinderen met autisme wordt vaak geleerd dat ze zich moeten aanpassen aan onze wereld en beleving, omdat ze anders spelen, anders communiceren en hun omgeving anders in zich opnemen. Ik heb als moeder mogen ervaren dat anders niet altijd makkelijk is, maar wel heel mooi kan zijn wanneer je je ervoor open stelt.
EikelZoals de dichter Hans Andreus dat zo mooi verwoordt: “je bent zo mooi anders dan ik, natuurlijk niet meer of minder, maar zo mooi anders, ik zou je nooit anders dan anders willen”.

Het verhaal
Saartje gaat vandaag naar de zorgboerderij. Wat kun je allemaal doen op een zorgboerderij en is het er leuk? Saartje doet er klusjes, zorgt voor de dieren, rijdt mee op de tractor en speelt heerlijk buiten. Het is niet alleen een leuk verhaal, maar kan ook zeker als voorbereiding dienen voor kinderen die zelf ook binnenkort naar de zorgboerderij mogen. 

Het boekje vertelt een helder, kort verhaal. Het heeft een duidelijk begin (uw kind kan nog heerlijk even heen en weer schuiven en zijn draai vinden tijdens de eerste bladzijde, want daarna begint het verhaal pas echt) en een heel duidelijk eind. Fijn voor kinderen met autisme, zo weten ze dat het verhaaltje voorlezen echt klaar is.

Volg Saartje ook via Facebook>> 

 

Gegevens
ISBN
9789491337932
Auteur
Esther Vliegenthart
Illustrator
Esther Vliegenthart
Pagina's
30
Taal
Nederlands
Leeftijd
2 - 6 jaar
Formaat
Hardcover 140x216mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Saartje en de zorgboerderij
Uw waardering
To Top