Yes you can!

Werkboek Engels voor leerlingen met TOS (taalontwikkelingstoornis) of Dyslexie

€ 25,95

Engels leren met dyslexie onmogelijk? ‘Yes you can’ helpt!

De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt met kinderen die last hebben van dyslexie. Dyslexie betekent dat spellen en lezen extra moeilijk is omdat de linker- en rechterhersenhelft langzamer met elkaar ‘praten’. Ik heb mij lange tijd afgevraagd hoe dit opgelost zou kunnen worden voor deze kinderen. Ik ben er achter gekomen, na onderzoek, dat Engels leren toch echt wel mogelijk is voor kinderen met dyslexie.

Mijn onderzoek heeft mij geleid tot vele verslagen uit binnen- en buitenland. Een groot deel van deze onderzoeken kwamen tot de conclusie dat het fonemisch bewustzijn, herkennen en benoemen van klanken, als basis kan worden gezien van de problematiek. Datgene dat kinderen in groep 3 van de basisschool met de Nederlandse taal doen wordt eigenlijk nooit met de Engelse taal gedaan. Opdelen van woorden, herkennen van klanken en deze samenvoegen tot woorden gebeurt niet met het Engels, waarom niet? De huidige lesboeken gaan er van uit dat kinderen, met of zonder dyslexie, de uitspraak van letters en combinaties van letters al kennen. Uit ervaring blijkt dit alleen helemaal niet het geval. En hoe kan er betekenis gegeven worden aan woorden waarvan de uitspraak niet bekend is?

Dit werkboek leert kinderen de klanken van de Engelse taal te beheersen, te herkennen en te benoemen. Woorden worden opgedeeld in klanken en klanken worden samengevoegd tot woorden. Alles dat in dit werkboek staat beschreven, alle opdrachten die gedaan worden zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek in het binnen- en buitenland.

Ga jij de uitdaging samen met jouw kinderen aan?

Hoi en wat gaaf dat jij aan je Engels gaat werken! De komende tijd ga jij samen met een begeleider alle klanken van de Engelse taal aanleren. Je gaat ze herkennen, benoemen en uitspreken. Er zijn in de afgelopen jaren heel veel mensen geweest die goed hebben nagedacht over hoe iemand met dyslexie geholpen kan worden met het leren van een taal. Ook ik heb hard nagedacht en uiteindelijke dit werkboek geschreven voor jou.

Dyslexie is iets heel vervelends. Het zorgt ervoor dat je een achterstand hebt vergeleken met je klasgenoten die geen dyslexie hebben. Vooral met het aanleren van Engels is dat waarschijnlijk een probleem. Misschien heb je wel eens gedacht “ik kan het toch niet, ik heb dyslexie” daarom de naam van dit werkboek: Yes you can! Dit betekent namelijk: Ja, je kan het wel! Ik geloof er namelijk in dat wanneer jij dit werkboek helemaal hebt doorgewerkt jij de Engelse taal een stuk makkelijk op pakt dan je nu gewend bent.

Gegevens
ISBN
9789492593191
Auteur
Kees Siepelinga
Illustrator
Nee
Pagina's
114
Taal
Engels
Leeftijd
10 jaar en ouder
Formaat
Softcover 210x297mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Yes you can!
Uw waardering
To Top