Wat denk jij wel ?!

Een toegankelijke, praktijkgerichte methode sociale vaardigheden voor midden- en bovenbouw voor het basisonderwijs.

De methode bestaat uit 10 lessen van een uur. Deze lessen zijn getoetst in de praktijk. Elke les bestaat uit een duidelijke uitleg van het te geven programma, huiswerk voor de kinderen, huiswerk voor de ouders en eventuele uitleg van de opdrachten. Er is veel ruimte voor creativiteit en eigen invulling.
Ook aanpassing aan de behoefte van de kinderen behoort tot de mogelijkheden. Om tot goede resultaten te komen is het van groot belang om nauw samen te werken met ouders, leerkrachten en trainers. De lessen kunnen gegeven worden door leerkrachten of remedial-teachers. De tijdsinvestering per training neemt inclusief intakegesprek, tussentijdse evaluatie en eindevaluaties ongeveer dertig uur in beslag.

De methode wordt geleverd met een materialenkoffer en een DVD.
Deze methode is ontwikkeld door 2 ervaren leerkrachten . Zij zijn opgeleid als sociale vaardigheidstrainers en geven al jaren sociale vaardigheidstrainingen op een basisschool. Beiden hebben ervaring met het werken met kleine groepjes kinderen. Zij zijn bereid om op afspraak uitleg te komen geven over deze methode. Hierover kunt u contact opnemen met de uitgever.

Over de auteurs
Greet Keeman. Werkt als pre-teacher, bouwcoördinator en als sociale vaardigheidstrainer op de Jan Ligthartschool-Rendierhof te Tilburg. Anneke Slagter. Werkte als remedial-teacher en als sociale vaardigheidstrainer op de Jan Ligthartschool-Rendierhof te Tilburg. Zij geeft vanaf oktober 2008 als externe deskundige sociale vaardigheden.

Gegevens
ISBN
9789075129823
Auteur
Greet Keeman & Anneke Slagter
Taal
Nederlands
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wat denk jij wel ?!
Uw waardering
To Top