GOOS

Waardering:
100% of 100

Iedereen verdient het om te worden wie je altijd al was.
Be your own kind of beautiful!

 

€ 17,95

Dit prachtige kleurrijke prentenboek is heel geschikt voor kinderen en hun omgeving die te maken krijgen met genderdysforie.

Als je zelf heel goed weet wie je bent, maar je omgeving verwacht ander gedrag van je op basis van je uiterlijk. Dat is verwarrend. Wie ben je dan? Je binnenkant of je buitenkant?

Dit boek kan helpen inzicht te geven. Het is vanaf het begin duidelijk dat Goos blauw is en dus blauw gedrag vertoont. Het feit dat zijn buitenkant oranje is, zorgt er voor dat de omgeving oranje gedrag van hem verwacht. Dat is lastig voor Goos. Kinderen (maar ook volwassenen) zullen zich goed kunnen voorstellen dat Goos graag blauwe dingen wil doen, omdat hij blauw is. En dat hij het moeilijk vindt om te zijn zoals de oranje gansjes, ook al ziet hij er wel zo uit.

We worden meegenomen op een zoektocht naar hemzelf, maar we weten allemaal dat deze alleen maar kan leiden naar wie hij altijd al was: een blauw sleutelgansje.

En dat geldt uiteindelijk voor ons allemaal. Wij hebben geen sleuteltje naar ons hart, dus wij zullen moeten vertrouwen op wat de ander zegt te voelen en te weten. Belangrijk is om geen oordeel te hebben over de kinderen die deze weg te bewandelen hebben. Vertrouw op wie ze zijn, ongeacht hun uiterlijk.Goos

Iedereen verdient het om te worden wie je altijd al was.

Het verhaal

In het mooie en kleurrijke land van de sleutelgansjes is alles altijd hetzelfde.

Blauw is altijd blauw

Oranje is altijd oranje.

Ook bij Goos, een heel gewoon gansje met een blauw hartje. Hij is bijna klaar om zijn kleur te krijgen en te worden wat hij is: blauw.

Maar dan gaat er iets mis. Goos met het blauwe hartje komt per ongeluk bij de oranje sleutelgansjes terecht.

En zo kan het gebeuren dat Goos door een speling van het lot een oranje buitenkant krijgt die niet past bij zijn blauwe hart.

Een verhaal over een dapper gansje die met vallen en opstaan ontdekt wie hij is!

Genderdysforie
Genderdysforie komt op alle leeftijden voor. Het kan al in de kindertijd aanwezig zijn, maar niet alle kinderen met genderdysforie worden later transseksueel.

 

Gegevens
ISBN
9789491337574
Auteur
Jolanda Haverkamp
Illustrator
Anita de Vries
Pagina's
50
Taal
Nederlands
Leeftijd
4 - 10 jaar
Formaat
Hardcover 216x280mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:GOOS
Uw waardering
To Top