Geef me de 5

Waardering:
100% of 100

Een praktisch houvast bij de opvoeding van kinderen met autisme.

€ 39,00

Een praktisch houvast bij autisme

Geef me de 5 is een praktisch houvast bij de opvoeding en begeleiding van kinderen met autisme. In het boek "Geef me de 5" is een praktische werkwijze beschreven die in de praktijk is ontwikkeld. In het boek wordt de hulpvraag van het kind met autisme in beeld gebracht. Daarnaast wordt praktisch weergegeven op welke manier ouders, leerkrachten en hulpverleners met deze problemen om kunnen gaan.

Werkwijze voor autisme 

Een kind met autisme begeleiden en opvoeden, HOE doe je dat? Geef me de 5 is het boek voor jou als je op zoek bent naar concrete handvatten als ouder, leerkracht of hulpverlener. Het boek is geschreven vanuit de behoefte van het kind met autisme. Je leert de auti-bril opzetten en het gedrag van het kind echt te begrijpen. Hiernaast leer je aan de hand van de 5 onderdelen wie, wat, waar, wanneer en hoe, duidelijkheid aan te brengen. Duidelijkheid aanbrengen kun je doen in zowel structuur als in hoe je communiceert met het kind. Deze beide aspecten komen in het boek aan bod. 

Colette de Bruin 

De auteur van dit boek is werkzaam geweest als ambulant begeleider in gezinnen waar sprake is van kinderen met autisme. Zij is moeder van vijf autistische pleegkinderen en opgevoed door een vader met het Syndroom van Asperger. Sinds enkele jaren geeft zij ook lezingen, cursussen en trainingen met deze methodiek voor autisme.
Dit boek is zo uniek omdat velen je vertellen wat ASS is, maar niet hoe je dit moet aanpakken. Colette is de enige die je vertelt HOE je dit moet doen.

Auti-bril
Door uitleg over de gevolgen van de stoornis, ontstaat er inzicht in de problematiek. Dit noemt de schrijfster: "de auti-bril opzetten". Door deze auti-bril op te zetten, kan je als begeleider aansluiten bij de manier waarop het kind denkt.

Taak en communicatie
Naast het verduidelijken van TAKEN wordt natuurlijke communicatie en auti-communicatie beschreven. Het duidelijk maken van taken (WAT, HOE, WAAR, WANNEER, WIE) en het duidelijk zijn door middel van auti-communicatie zijn van essentieel belang in de opvoeding van een kind met autisme. 

Doelstelling 
De schrijfster hoopt met dit boek een bijdrage te leveren aan de opvoeding van kinderen met autisme. Door het toepassen van de vele praktische tips die dit boek biedt, zullen kinderen met autisme beter in staat zijn zich te ontwikkelen en daardoor zelfstandiger worden. Ouders zullen ervaren dat ze in plaats van toenemende spanningen meer kunnen genieten van hun kind. 

De cd-rom bestanden behoren bij dit boek kun je hier downloaden>>

Gegevens
ISBN
9789075129649
Auteur
Colette de Bruin
Illustrator
Nee
Pagina's
192
Taal
Nederlands
Leeftijd
alle leeftijden
Formaat
Hardcover 170x240mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geef me de 5
Uw waardering
To Top