Geef me de 5

Waardering:
100% of 100

Een praktisch houvast bij de opvoeding van kinderen met autisme.

€ 38,00

Algemeen
Geef me de 5 is een praktisch houvast bij de opvoeding en begeleiding van kinderen met autisme. In het boek "Geef me de 5" is een praktische werkwijze beschreven die in de praktijk is ontwikkeld. In het boek wordt de hulpvraag van het kind met autisme in beeld gebracht. Daarnaast wordt praktisch weergegeven op welke manier ouders, leerkrachten en hulpverleners met deze problemen om kunnen gaan.

Auteur
De auteur van dit boek, Colette de Bruin-Wanrooy, is werkzaam als ambulant begeleider in gezinnen waar sprake is van kinderen met autisme die al dan niet een verstandelijke handicap hebben. Zij is moeder van vijf autistische pleegkinderen en opgevoed door een vader met het Syndroom van Asperger.

Werkwijze
Een kind met autisme begeleiden en opvoeden, HOE doe je dat dan? Daar gaat nu juist dit boek over. Het is geschreven vanuit de behoefte die het kind met autisme heeft. Het kind vraagt als het ware van ons: "Geef me de 5!". Ofwel, WAT is mijn taak, HOE voer ik deze uit, WANNEER moet ik het doen, WAAR vindt het plaats en WIE is erbij betrokken. Al lezende leert men deze wijze van handelen te hanteren.

Auti-bril
Door uitleg over de gevolgen van de stoornis, ontstaat er inzicht in de problematiek. Dit noemt de schrijfster: "de auti-bril opzetten". Door deze auti-bril op te zetten, kan je als begeleider aansluiten bij de manier waarop het kind denkt.

Taak en communicatie
Naast het verduidelijken van TAKEN wordt natuurlijke communicatie en auti-communicatie beschreven. Het duidelijk maken van taken (WAT, HOE, WAAR, WANNEER, WIE) en het duidelijk zijn door middel van auti-communicatie zijn van essentieel belang in de opvoeding van een kind met autisme. 

Doelstelling 
De schrijfster hoopt met dit boek een bijdrage te leveren aan de opvoeding van kinderen met autisme. Door het toepassen van de vele praktische tips die dit boek biedt, zullen kinderen met autisme beter in staat zijn zich te ontwikkelen en daardoor zelfstandiger worden. Ouders zullen ervaren dat ze in plaats van toenemende spanningen meer kunnen genieten van hun kind. 

De cd-rom bestanden behoren bij dit boek kun je hier downloaden>>

Gegevens
ISBN
9789075129649
Auteur
Colette de Bruin
Illustrator
Nee
Pagina's
192
Taal
Nederlands
Leeftijd
alle leeftijden
Formaat
Hardcover 170x240mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geef me de 5
Uw waardering
To Top