Dyslexie

Desc

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Yes you can!
    Yes you can!
    € 25,95

    Werkboek Engels voor leerlingen met TOS (taalontwikkelingstoornis) of Dyslexie

    Lees verder
Desc

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Dyslexie heeft een genetische component 

Dyslexie komt voor in gezinnen. Dr. Burns vertelde zelfs dat haar familie altijd op zoek is naar vroege tekenen van dyslexie bij hun kleinkinderen. Sommige gezinsleden hebben dyslexie gehad, waardoor de kans groter is dat hun jongste het ook krijgt.

Nieuw onderzoek uit 2020 bevestigt de sterke erfelijkheid van dyslexie. Er werd een laboratoriumexperiment uitgevoerd met baby's van 19 maanden, van wie de helft genetisch risico liep op dyslexie en de andere helft genetisch geen risico liep. De resultaten van een op spraak gebaseerde woordleeropdracht brachten de onderzoekers tot de conclusie dat de kinderen met een verhoogd risico het moeilijker hadden om nieuwe woorden te leren. Genetica speelt inderdaad een rol bij dyslexie.

Dyslexie en sterke eigenschapen

Als we dyslexie benaderen via een deficit-model, zien we alleen wat studenten niet kunnen. Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel lezen misschien niet gemakkelijk is voor leerlingen met dyslexie, deze slimme individuen verschillende talenten en vaardigheden bieden.

Neurodiversiteit

Een Britse onderzoeker beoordeelde de literatuur over neurodiversiteit en somde de sterke eigenschappen op die werden aangetroffen bij personen met dyslexie

Ondernemerschap
Creativiteit en cognitieve controle
Visueel redeneren
Praktische vaardigheden, visueel-ruimtelijke vaardigheden en vertelvaardigheid

Heeft je een van deze sterke eigenschappen gezien bij uw leerlingen met dyslexie? 
Gebruik dan deze eigenschappen om hen te leren omgaan met dyslexie.

 

 

To Top