Solved?/Opgelost?

Geschikt voor VMBO G/T HAVO VWO en TTO. Sociaal vaardigheidsspel in het Nederlands en Engels. Bedenk oplossingen voor problemen uit het dagelijks leven.

Wilt u in het voortgezet onderwijs vooral spreekvaardigheid en sociale vaardigheid trainen op een speelse wijze? Dan is “Solved?! / Opgelost?!” het leermiddel om aan te schaffen! Geschikt voor TTO klassen (vooral het tweede leerjaar),VWO,HAVO en VMBO).

“Solved?! / Opgelost?!” is een spel waarbij leerlingen oplossingen bedenken voor problemen in hun dagelijkse leven. De sociale vaardigheden van de leerlingen worden bij dit spel op de proef gesteld! Overige vaardigheden die tijdens dit spel getoetst kunnen worden zijn:lees- / luister- / schrijf- / en gespreksvaardigheid in de Nederlandse en/of Engelse taal. Er worden in de handleiding naast het beschrijven van diverse spelvormen ook enkele suggesties gedaan hoe dit pakket als leermiddel valt te gebruiken.

Voorbeeld spelvorm
Groepjes leerlingen krijgen, zolang de zandloper loopt, de tijd om een oplossing voor het gestelde probleem (in de Engelse taal) te bedenken. Deze oplossing moet in het Engels opgeschreven worden. De leerkracht geeft met de zandloper aan wanneer de leerlingen de volgende opdracht mogen doen. 

Het programma bestaat uit het volgende materiaal:
1 zandloper
1 set van 30 kaarten met daarop de probleemstellingen in de Nederlandse taal
1 set van 30 kaarten met daarop de probleemstellingen in de Engelse Taal
1 set van 30 bladzijden in de handleidingsmap met daarop de mogelijke antwoorden in de Nederlandse taal.
1 set van 30 bladzijden in de handleidingsmap met daarop de mogelijke antwoorden in de Engelse taal. 

Gegevens
ISBN
9789075129762
Auteur
Monique Rosink-van der Meijden
Taal
Engels
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Solved?/Opgelost?
Uw waardering
To Top