Mijn buik lust geen gluten!

Hanna heeft een glutenallergie 

€ 14,95

Dit prentenboekje is geschreven en getekend voor jonge kinderen met een glutenallergie en voor al hun leeftijdsgenootjes. In dit boekje wordt op een eenvoudige manier verteld over de klachten, het onderzoek en alle consequenties rond deze allergie. De insteek is positief en het verhaal sluit aan bij de belevingswereld van een kind.

Hanna is net als alle andere kinderen van haar leeftijd, alleen heeft ze een glutenallergie. Dat ze ander brood eet dat is ze wel gewend. Maar op een feestje, met een schoolreisje of traktatie is het wel lastig en soms niet zo leuk. En hoe leg je het aan je vriendjes en vriendinnetjes uit wat je nu eigenlijk niet mag eten?

Gluten

In dit boekje lees je en zie je dat Hanna vaak buikpijn heeft. Zij wordt onderzocht en de dokter vertelt haar dat zij een  glutenallergie heeft. Dat is natuurlijk best vervelend maar gelukkig vindt Hanna samen met haar papa en mama een goede manier om met haar allergie om te gaan. Ze is heel blij dat ze hierdoor geen buikpijn meer heeft

Over de auteur 

Joanne Moerman-Bijlaar (1983) is moeder van Mieke, Hanna en Martijn. Bij Hanna is een aantal jaren geleden een glutenallergie of coeliakie geconstateerd. Joanne ging op zoek naar informatie over deze allergie speciaal gericht op (jonge) kinderen en ontdekte dat die er vrijwel niet was. Daarop besloot zij zelf een boekje te schrijven en te illustreren. Het resultaat is dit boekje. Een boekje dat qua verhaal aansluit bij de belevingswereld van het jonge kind en waarin op een eenvoudige wijze informatie wordt gegeven over glutenallergie. 

Gegevens
ISBN
9789491337895
Auteur
Joanne Moerman
Illustrator
Joanne Moerman
Pagina's
30
Taal
Nederlands
Leeftijd
4 - 10 jaar
Formaat
Hardcover 203x203mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mijn buik lust geen gluten!
Uw waardering
To Top