Rolly & Skaty en de Voetbal Magie

Een prentenboek over samen avonturen beleven, vriendschap, doorzetten en van een gewone dag een bijzondere, magische dag maken. ‘Make your own magic!’

€ 13,95

Dat Rolly en Skaty kunnen skaten,
dat had je wel kunnen weten.
Maar ze sporten een heleboel,
ze schoppen ook graag een balletje in het doel.
Lees dit avontuur met veel magie,
en ontmoet ook hun vriendjes Eppol & Trie.
 

In dit prentenboek maak je kennis met 2 kleine figuurtjes, Rolly & Skaty. Ze zijn geschilderd op de muur en komen tot leven met een magisch potlood. Ze beleven allerlei avonturen, zo skaten ze op de keukentafel tussen kopjes en schaatsen ze op roomijs. De volgende dag klimmen ze door de brievenbus naar buiten. Ze ontdekken twee in een boom gekerfde figuurtjes die ze met het magische potlood tot leven toveren.

Rolly & Skaty hebben zin in een voetbalwedstrijdje. Het wordt een spannende wedstrijd, wie gaat er winnen de Skaters of de Woody’s? Er dreigt gevaar als er plotseling een grote hond komt aangerend. Wat nu?

Het boek spreekt jonge kinderen tot en met groep 4 aan. Het is op rijm geschreven. Dit is goed om het taalbewustzijn (het bewust worden van klanken) te ontwikkelen. Belangrijk als voorbereiding op het lezen en tijdens het leren lezen.

Rijmen is toveren met woorden. Ze leren losse klanken binnen een woord herkennen. Dit is extra leuk als het in een verhaal zit. Het is ook een goede oefening voor kinderen met dyslexie.

Het boek nodigt kinderen uit om zelf actief te zijn.

Achterin staan leuke extra’s zoals een vriendenboekje van de hoofdpersonen en een mooi blad voor het kind zelf, voetbalspelletjes met poppetjes om zelf te maken en een cool recept om na afloop van het sporten lekker op te drinken. De afbeeldingen zijn kleurrijk, lief, schattig, sfeervol en stoer. Ze bevatten veel leuke extraatjes om naar te kijken. Ze zijn niet druk maar vullen de tekst aan.
 

Thema’s
avontuur, spelen, sporten, voetbal, oplossingen zoeken, helpen, vriendschap, humor, dieren, natuur, zomer/lente, voedsel, taal, tellen, slapen, wonen.

Doebladen
Download>> de doebladen en maskers, deze zijn ook geschikt voor Halloween

 

Gegevens
ISBN
9789492593016
Auteur
Alexandra Ruijters
Illustrator
Alexandra Ruijters
Pagina's
52
Taal
Nederlands
Leeftijd
3 -7 jaar
Formaat
Hardcover 297x210mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rolly & Skaty en de Voetbal Magie
Uw waardering
To Top