Remweg 10+ CD-remmetje

Een CD-rom trainingsprogramma voor impulsieve en/of drukke kinderen/jongeren met aandachts- problemen (van 10 t/m 16 jaar).

€ 68,75

De cd-rom maakt onderdeel uit van de methodiek Remweg?!: een trainingsprogramma voor opvoeders van impulsieve, drukke kinderen met aandachtsproblemen, maar kan ook nadrukkelijk los hiervan gebruikt worden. Met het uitkomen van deze cd-rom is de methodiek niet langer meer alleen geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar, maar strekt de leeftijd van de doelgroep zich nu uit tot 16 jaar.

Omdat de computer een aansprekend medium is, is deze zeer geschikt voor oefeningen om de impulsiviteit bij jongeren te remmen. Het beeldmateriaal voor deze cd-rom bestaat uit fotomateriaal en zorgt daarmee voor herkenbaarheid van alledaagse situaties. De cd-rom is zelfstandig en door meerdere kinderen te gebruiken en dus ideaal voor gebruik binnen de klas.

Doel van de cd-rom is jongeren te leren stoppen, nauwkeurig te kijken, te luisteren, hardop te denken en planmatig te laten denken en doen. Deze vaardigheden kunen geleerd worden door het spelen van het 'spel' of door te oefenen in de 'oefenmodus'. Een beloningssysteem op basis van "respons cost" houdt precies bij hoever de jongere gevorderd is. 

Natuurlijk kan Remweg de ADHD niet doen verdwijnen. Wel wordt er door de geïntegreerde aanpak en de aansprekende wijze van het materiaal voor gezorgd dat zowel de jongeren als de docenten als de ouders op een zinvolle en plezierige manier kunnen werken aan de problemen waar deze jongeren mee te kampen hebben.

Dit programma werkt alleen op een PC en is niet geschikt voor Mac/Apple

 

Gegevens
ISBN
Nee
Auteur
M. Postma, S D Weller, R J van der Krol
Taal
Nederlands
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Remweg 10+ CD-remmetje
Uw waardering
To Top