Opvoeders op 1 lijn

In spelvorm via uitgangspunten zullen ouders/verzorgers tot inzicht komen in hoeverre ze op één lijn staan in de opvoeding van hun kinderen.

€ 29,95

* Verplichte velden

Opvoeders op 1 lijn aanpassen
1 x Opvoeders op 1 lijn (b.t.w. laag)   + € 29,95

€ 29,95

Samenvatting

  Inleiding
  Hoe bekend klinkt het dat een kind altijd probeert wat hij bij de ene ouder niet krijgt bij de andere te halen? Je kind probeert je hiermee niet alleen uit, maar stimuleert u als ouders ook om te zorgen voor eenduidigheid. Dit spel kan u hierbij helpen.

  Motivatie
  In eerste instantie is dit een zeer bruikbaar middel voor een hulpverlener om te gebruiken in gezinnen in welke samenstelling dan ook. Het zet ouders aan om tot inzicht te komen in hoeverre ze op één lijn staan in de opvoeding van hun kinderen. Het gaat in op veel thema’s waar ouders zelf misschien niet altijd bij stil staan. Het levert gespreksstof op over keuzes die gemaakt worden in de opvoeding en hoe tot overeenstemming te komen.We raden ook ieder gezin aan om zelf met behulp van dit spel het gesprek met elkaar aan te gaan. Het is een leuke en leerzame manier om uw gesprek over opvoeding te verdiepen en daarmee duidelijker te worden naar uw kinderen.

  Gebruik
  Het spel is vooral goed bruikbaar door zijn eenvoud. Er zijn 2 gelijke sets kaarten met uitgangspunten over opvoeden. Deze zijn onderverdeeld in 5 thema’s: regels, consequent zijn/overleggen, ruzie maken met elkaar en met de kinderen, intimiteit met elkaar en met de kinderen en overige opvoeding ideeën.Aan de hand van de richtlijnen die in het spel staan, worden ouders uitgedaagd om te kiezen of ze het eens of oneens zijn met de het uitgangspunt. Zo kunnen ze met elkaar in gesprek gaan en komen tot een gezamenlijk standpunt.Het spel is zowel ondersteunend in gezinnen waarin de ouders partners zijn als in gescheiden gezinnen. Met behulp van een andere speelvariant (in de spelregels omschreven), kan dit spel ook gebruikt worden voor alleenstaande ouders.

  Materiaal
  Het spel bestaat uit:
  Een handleiding
  2 doosjes met spelkaartjes (deze bevatten 5 verschillende thema's)
  Een dobbelsteen

  Gegevens
  ISBN
  9789491337048
  Auteur
  J Roetman & Marieke van Ockenburg-Zwaan
  Taal
  Nederlands
  Schrijf uw eigen review
  U plaatst een review over:Opvoeders op 1 lijn
  Uw waardering
  To Top