Belle in bad

Waardering:
100% of 100

Oefen spelenderwijs woordjes, klanken en rijm.

€ 12,95

Beschrijving
Dit boekje is gemaakt voor jonge kinderen. Het verhaaltje gaat over Belle. Ze zit lekker in bad en wil er niet uit. Wat gebeurt er als Belle dan maar gewoon in bad blijft? Het is een grappig verhaaltje met leuke plaatjes over lekker spelen, doen-alsof en tegendraads-zijn. Een verhaaltje ook om spelenderwijs te oefenen met woordjes, klanken en rijm.

Over dit boek
Uit onderzoek blijkt dat het leuk en belangrijk is om jonge kinderen veel voor te lezen. Door de herhaling van klanken en klankcombinaties in dit boekje wordt de spraak- en taalontwikkeling gestimuleerd. Spelenderwijs zijn de kinderen bezig met taal en de betekenis van taal. Zo oefenen ze hun woordenschat, zinsbouw, luistervaardigheden, aandacht en concentratie. Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt in dit boekje aan bod: ‘doen-alsof’, verbeelding en rolneming. Dit stimuleert de fantasie, het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid, het inleven in een ander en nodigt uit tot gesprekjes hierover. Daarom kun je bij dit boek als extraatje een leuke gratis kleur-/ vertelplaat downloaden. Klik dan hier>> De eenvoudige woorden en korte zinnen nodigen uit om ook door iets oudere kinderen zelf gelezen te worden.

Over de auteur 
Diane Busink (1969) is orthopedagoog. Ze heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van jonge kinderen. In de loop der jaren heeft Diane een brede ervaring opgedaan in de kinderrevalidatie, het speciaal onderwijs, de vroegbehandeling van kinderen met taalontwikkelingsstoornissen en de diagnostiek en behandeling van kinderen met autismespectrum problematiek. Naast haar werk in de zorgsector ontwikkelt Diane visualisatiematerialen voor jonge kinderen (o.a. dagritmesystemen, pictogrammen). Ook is ze een gepassioneerd schrijver van onder andere gedichten en (levens)verhalen. Diane is zelf moeder van vier kinderen. 

Gegevens
ISBN
9789492593146
Auteur
Diane Busink
Illustrator
Kristel Gasseling en Milou Klokman
Pagina's
26
Taal
Nederlands
Leeftijd
4 -7 jaar
Formaat
Hardcover 160x160mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Belle in bad
Uw waardering
To Top