Zora de superkat

Over vriendschap, verbondenheid, doorzettingsvermogen, dromen en iets voor anderen kunnen betekenen.


€ 15,95

Zora de kat reist per ongeluk mee in de caravan van haar buren. Samen reizen ze helemaal naar Frankrijk.
In de caravan raakt ze bevriend met Vis. Hij haat zijn vissenkom en droomt van een leven in een groot meer. Zora belooft dat ze hem hiermee gaat helpen, maar als ze tijdens een tussenstop buiten gaat plassen, rijdt de caravan zonder haar verder. Zou het haar lukken om Vis alsnog te helpen? En hoe komt ze ooit weer thuis?

Het boek Zora de Superkat gaat over vriendschap, verbondenheid, doorzettingsvermogen, dromen en iets voor anderen kunnen betekenen. Zora laat zien dat je samen veel sterker bent dan alleen. Ze is voor kinderen een mooi voorbeeld van iemand die het beste met anderen voor heeft.
Het boek is niet alleen een verhaal, het is ook een uitnodiging voor leerkrachten en ouders om over deze onderwerpen te praten en kinderen te leren om zich meer in anderen te verplaatsen.

Bewustzijn

Als leerkracht en sociale vaardigheid- en weerbaarheidstrainer ben ik veel bezig met het vergroten van het zelfbewustzijn van kinderen en het bevorderen van hun zelfstandigheid. Verbinding maken met jezelf en anderen vind ik van wezenlijk belang. Door hier op jonge leeftijd al aandacht aan te besteden krijgen kinderen meer inzicht in zichzelf en meer begrip voor elkaar. Deze lessenserie reikt daar mooie handvatten voor aan.

Lessenserie

Speciaal voor leerkrachten is er bij het boek een lessenserie beschikbaar die aansluit bij de onderwerpen van het boek. De lessenserie bestaat uit 7 lessen die steeds een ander thema bevatten. De volgende thema’s komen aan bod; vriendschap, complimenten, geluk, opkomen voor jezelf, opkomen voor anderen, samenwerken en eenzaamheid. Deze lessenserie is via de QR code in het boek te downloaden.

De lessen helpen leerkrachten om o.a. de juiste vragen aan de kinderen te stellen.
Bij het thema ‘vriendschap’ komen vragen aan bod als: Wanneer is iemand een goede vriend? Is het belangrijk om een goede vriend of vriendin te hebben? Hoe zou iemand zich voelen die geen vrienden heeft? En hoe zou je diegene kunnen helpen?

Inlevingsvermogen

Tijdens de lessen worden de kinderen uitgedaagd om op hun eigen handelen te reflecteren en over hun eigen en andermans gevoelens na te denken en te praten. In de ‘creatieve’ opdrachten leren ze ook hoe ze hun gevoelens kunnen verbeelden. Ook leren de kinderen hoe ze op een goede manier voor zichzelf en andere op kunnen komen. Ze leren hoe ze problemen ‘aan kunnen pakken.’ 
Al deze opdrachten stimuleren een positief werkklimaat in de klas. Een fijne en veilige sfeer is belangrijk. Dit maakt het leren leuker en gemakkelijker.

Gegevens
ISBN
9789492593573
Auteur
Anoek van Korlaar
Illustrator
Anoek van Korlaar
Pagina's
56 + QR code voor de bijbehorende lessenserie
Taal
Nederlands
Leeftijd
6 - 12 jaar
Formaat
Hardcover 170x240 mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zora de superkat
Uw waardering
To Top