Over pubers met autisme

Waardering:
100% of 100

Herkenbare ervaringsverhalen van ouders van pubers met autisme aangevuld met informatie en tips.Ook te bestellen via o.a.
 

Libris Bruna

Bol

lees verder

€ 14,95

Autisme en puberteit

De puberteit: je lichaam verandert zienderogen, de hormonen gieren door je lijf, je ouders zijn stiekem nog wel leuk maar doen vaak ook erg vervelend, je zelfbeeld en zelfvertrouwen worden dagelijks op de proef gesteld, ... Een bijzondere periode waar je als jongere én als ouder van zo’n puberexemplaar mee geconfronteerd wordt.

Wat dan als je als jongere ook autisme hebt en niet altijd even goed om kan met veranderingen, andere mensen meestal maar ingewikkeld vindt en als voor jou ook zonder die gekke puberteit erbij het leven vaak best verwarrend is?

Spring uit je vel van trots

In dit boek bundelde Eva Van der Linden de verhalen van verschillende ouders van pubers met autisme. Vanuit hun eigen ervaringen vertellen ze openhartig over het leven met hun kind. Struikelblokken en moeilijkheden worden niet uit de weg gegaan en ook warme, ontroerende, ‘spring-uit-je-vel-van-trots’ momenten komen volop aan bod.

Tips en informatie van deskundigen

De verhalen werden aangevuld met tal van interessante tips en informatie van deskundigen uit heel wat verschillende hoeken. School, gamen, omgaan met tijd en plannen, het gezinsleven, hygiëne, eetproblemen, pestgedrag, relaties en seksualiteit, genderidentiteit, verschillen tussen jongens en meisjes, vriendschappen, communicatie, sociale media, hobby’s, leren autorijden, verder studeren, solliciteren, ... Alle relevante onderwerpen worden op een heldere, positieve manier belicht en aangevuld met concrete, toepasbare tips.

Een boek boordevol herkenning, informatie en waardevolle tips voor ouders en begeleiders van een puber met autisme!

Lees hier>> het blog Eva Van Der Linden

Gegevens
ISBN
9789492593580
Auteur
Eva Van der Linden
Illustrator
Nee
Pagina's
136
Taal
Nederlands
Leeftijd
12 jaar en ouder
Formaat
Softcover 170x240mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Over pubers met autisme
Uw waardering
To Top