Wegwijs rondom autisme

Heldere uitleg en tips uit de dagelijkse praktijk.Ook te bestellen via o.a.
 

Libris Bruna

Bol

lees verder

€ 19,95

Autisme is vaak ongrijpbaar

Regelmatig sta je als buitenstaander machteloos, terwijl je toch graag wilt helpen. Ingrid Bilardie-de Boer behandelt in dit boek twaalf gebieden waar mensen met autisme problemen kunnen ervaren, zoals taalontwikkeling, rigide denken en emoties.

Elk onderwerp is opgebouwd rond drie vragen:

‘Wat is het?’
‘Hoe herken je het?’
‘Hoe kun je helpen?’ 


Iedereen is anders

Duidelijk wordt dat iedereen anders is, ook mensen met autisme. Geboden hulp of tips die voor de een goed werken, werken juist niet voor de ander.
Toch zijn er basistips waarmee het leven voor iedereen wat makkelijker en meer ontspannen kan worden. Begrijpen wat er gebeurt achter het gedrag dat je ziet, kan helpen om de juiste oplossing te vinden. Met praktische tips laat de auteur zien wat wel en niet werkt, dat je fouten mag maken en hoe je creatieve manieren kunt vinden om te helpen.
Achterin staan handige hulpmiddelen die je kunt gebruiken in het dagelijks leven, zoals een kledingthermometer, een huiswerkplanner en ‘hoe doe ik’- rijtjes.
Hoewel de meeste tips zijn afgestemd op kinderen met autisme, bevat het boek ruim voldoende informatie om ook jongeren en volwassenen met autisme te ondersteunen.

Gegevens
ISBN
9789492593160
Auteur
Ingrid Bilardie-de Boer
Illustrator
Nee
Pagina's
Nee
Taal
Nederlands
Leeftijd
alle leeftijden
Formaat
170x240 Softcover
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wegwijs rondom autisme
Uw waardering
To Top