Opa & Sophie

Waardering:
100% of 100

Ondanks een ingrijpende verandering heerlijk jezelf blijven.

€ 12,95

Waarom een boek over beenamputatie ?

Donny Boots heeft bij een ongeluk zijn beide onderbenen verloren. Maar dat zegt niet dat hij niks doet. De hele dag loopt hij rond al zegt hij zelf altijd dat hardlopen geen optie meer is. Hij heeft een positieve instelling en doet eigenlijk alles. Met die instelling is hij als vrijwilliger gaan werken in een ziekenhuis bij mensen die een beenamputatie moesten ondergaan. Daar werd hem door de opa’s en oma’s die hij bijstond als vrijwilliger regelmatig de vraag gesteld: ‘Hoe vertel ik het mijn kleinkinderen? Is daar niet iets voor om dat wat makkelijker te maken?’

Mede door de ervaring van zijn destijds tweejarige zoontje rijpte bij Donny het idee daar iets mee te doen. Donny klopte toen bij mij aan. Omdat ik al kinderboeken schreef en uitgebracht heb leek het hem een mooi idee hier samen een boekje voor te maken. Donny en ik willen proberen op deze manier andere kinderen te helpen met dit boekje. De nadruk daarin moet vooral liggen op dat je ook met één been een mooi rijk leven kunt hebben. Met Donny, helaas en gelukkig, als ervaringsdeskundige heb ik geprobeerd er een positief boekje van te maken waarin ook humor een rol speelt. Donny bewijst dat je als mens niet hoeft te veranderen na zo’n ingrijpende gebeurtenis.

Opa & Sophie

Over het boek Opa & Sophie 

‘Maar wat doe je dan met al je schoenen? Je hebt er zoveel en nu heb je nog maar een voet.’ Opa schiet spontaan in de lach. ‘Tsja, wat zal ik daar nu eens mee doen?’ 

Vanaf het moment dat Sophie hoort dat opa een operatie moet ondergaan volgt het boek opa en Sophie. Wanneer ze op bij haar opa in het ziekenhuis op bezoek gaat, ontdekt Sophie een wonderlijke wereld. Opa die een 'hut' onder zijn dekens heeft, een kastje waarmee je het bed op en neer kunt laten bewegen. Maar wat moet opa nou met al zijn schoenen nu hij een been mist? En wat als opa thuiskomt? Hoe gaat het dan en waarmee kan Sophie helpen? Na het lezen van ons boekje Opa en Sophie krijg je antwoord op bovenstaande vragen en zie je hoe de familie van Sophie omgaat met de grote verandering in het leven van opa. 

Voor kinderen van 6 - 10 jaar die te maken hebben met ziekte en verlies in het gezin. Het maakt vooral duidelijk dat opa ondanks de verandering heerlijk zichzelf blijft.

Marijke Witman beleeft haar droom door het schrijven voor kinderen. Met dit boek helpt ze kinderen omgaan met veranderingen wanneer een ouder of grootouder met verlies van een ledemaat wordt geconfronteerd.

Gegevens
ISBN
9789492593153
Auteur
Marijke Witman
Illustrator
Mientje Meussen
Pagina's
44
Taal
Nederlands
Leeftijd
6 - 10 jaar
Formaat
Hardcover 170x240mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Opa & Sophie
Uw waardering
To Top