Het is lente en de insecten worden weer wakker

Kinderen vinden het vaak leuk om een boek te lezen of voorgelezen te worden over dieren en insecten. Mens en dier leven vaak samen maar soms moet je naar een dierentuin of kinderboerderij gaan om meer te weten te komen over het leven van de dieren. 

Het stimuleren van lezen kan je doen, door over dit onderwerp te schrijven en daarbij illustraties aan te bieden. Het daarbij in versvorm schrijven, maakt een boek  prettig lezen en ook de Nederlandse taal wordt daarbij ontwikkelt. Kinderen onthouden vaak door middel van rijmen en versen. Een onderdeel van het begrip taal komt óók terug in dit soort vorm. Kinderen leren tijdens de taalontwikkeling zinnen te vormen waarmee je in de maatschappij jezelf kunt uiten en de ander kan begrijpen. Communicatie. Wanneer men bezig is met het lezen en opzeggen van rijmtaal, door middel van een vers leert een kind anders met de taal om te gaan. Op deze manier draagt dit bij aan de ontwikkeling van de taal.

Niet alleen is dit geschikt voor kinderen die de Nederlandse taal als moedertaal hebben, maar ook voor kinderen die Nederlands leren spreken, lezen en schrijven.

Door simpele en vrolijke illustraties te gebruiken, maakt het voor een kind leuk en makkelijk om een boek door te lezen. Het onthoudt beter en het kind pakt de visualisatie sneller op.  Een stukje realiteit krijgt het kind mee door in de vers informatie aan te bieden over het desbetreffende dier.

Het boek Dieren is er ook in het Spaans en in het Spaans/Nederlands. Insecten is alleen in het Nederlands

op 0

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Je emailadres zal niet worden gepubliseerd.