Dromen

Ieder mens heeft bepaalde wensen en dromen. Er is altijd wel iets wat je echt heel graag wil. Soms is dat gemakkelijk waar te maken, soms is iets heel duidelijk onmogelijk en zal het nooit verder komen dan een stil verlangen.

Een mooie droom die bij mij regelmatig terugkomt (en ik denk dat meer mensen dat hebben) is om zomaar spontaan tot ver boven de wolken te kunnen vliegen. Wat moet het toch geweldig zijn om alles van bovenaf te kunnen bekijken. Dat je van hetzelfde uitzicht kunt genieten als de vogels en de vlinders. Deze droom was voor mij inspiratie tot het schrijven van een nieuw prentenboek.

Na het succes van “De Zonnebloem” is mijn tweede boekje verschenen, genaamd “Hoog in de lucht”.

Dit is een educatief voorleesboek voor peuters en kleuters, waarin verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals de eigenschappen van dieren, wat wel en niet bestaat, acceptatie en tot tien leren tellen.

Het verhaal gaat over Wiesje, een kleine meelworm, die graag wil vliegen. Helaas vliegen wormen niet, die kruipen. De gedachte aan een kijkje in de lucht kan ze maar niet loslaten. Ze raakt met verschillende dieren in gesprek. Al die dieren willen iets wat niet bestaat, maar accepteren dit wel. Uiteindelijk beseft Wiesje dat ze zich bij de situatie neer moet leggen en net op het moment dat ze dat doet komt er onverwachts hulp…

Een ander thema dat wordt uitvergroot is tot tien leren tellen. Dit gebeurt met tekeningetjes vanverschillende soorten dieren. Sommige van die dieren zijn bekend, andere zullen jonge kinderen nog niet zo vaak hebben gezien.

Door duidelijk en eenvoudig taalgebruik en door lieflijke, simpele illustraties waarin een klein randje humor zit verwerkt is het boek ook geschikt voor kinderen die wat moeilijker mee kunnen komen.

Hoog in de lucht, een leuk, leerzaam boek om cadeau te doen, of om lekker voor jezelf te kopen.

op 0

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Je emailadres zal niet worden gepubliseerd.