(Syn)Droom gerechten

30 snelle recepten voor iedereen die lekker en gezond wil eten, met of zonder Stippencoach.

€ 21,95

Prader-Willi syndroom

Dit boek is erg handig voor iedereen die leeft of werkt met iemand met een verstandelijke beperking. Ook voor mensen die geen gebruik maken van de Stippencoach zijn deze (Syn)Droom gerechten heerlijk! Eet smakelijk!

Wat dit boek bijzonder maakt, is dat bij elk recept is aangegeven hoeveel stippen erin zitten. Dit is handig voor iedereen die gebruik maakt van de Stippencoach. De Stippencoach is een voedingsplan voor iedereen die een gezond gewicht wil bereiken en daar zelf de regie in wil hebben. Hoewel de Stippencoach voor iedereen handig is, wordt het vooral veel gebruikt door kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, vaak veroorzaakt door een genetisch syndroom. Vandaar de naam van dit boek.

Meer over de stippen

Dit receptenboek is bedoeld om het voor iedereen makkelijker te maken om gezond én lekker te eten. Wat dit boek extra speciaal maakt, is dat het zowel geschikt is voor mensen die geen speciaal voedingsplan volgen als voor mensen die gebruik maken ErasmusMCvan de Stippencoach. De Stippencoach is een voedingsplan dat is ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking, maar inmiddels helpt het ook veel mensen zonder een verstandelijke beperking om gezonder te eten. De Stippencoach is te vinden op www.stippencoach.nl.

Onderzoek bij Prader-Willi syndroom

PWS is een zeldzame, aangeboren aandoening, veroorzaakt door een foutje in het DNA. Mensen met PWS kunnen onder andere een verstandelijke beperking, tekorten aan verschillende hormonen, een verminderde spiermassa en een onverzadigbare eetlust hebben. Deze combinatie van symptomen maakt eten en bewegen een belangrijk onderwerp in het leven van mensen met PWS. Door de verminderde spiermassa hebben mensen met PWS namelijk een verminderde conditie en een lager metabolisme. Hierdoor verbranden zij minder energie dan de gemiddelde bevolking.

Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar het Prader-Willi Fonds. Dit zal onder andere worden gebruikt om groeihormoon onderzoek bij volwassenen met Prader-Willi syndroom (PWS) mogelijk te maken.


Links

Doorbreken van vicieuze cirkel
Meer informatie over het onderzoek
Meer informatie over de actie

Gegevens
ISBN
9789492593382
Auteur
Karlijn Pellikaan en Laura de Graaff
Illustrator
René V. Serrano-de Geus
Pagina's
44
Taal
Nederlands
Leeftijd
alle leeftijden
Formaat
Wire-O 210x297mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:(Syn)Droom gerechten
Uw waardering
To Top