Leren vanuit de
gedachte van het kind
We Face It
 • We Face It
 • We Face It
 • We Face It

We Face It!

2 review(s)

Reageer op een passende manier


Volledige beschrijving
Auteur:Geke Versprille, Mariëtte Kroeze & Jennifer Delano
€ 19,95

Kun je enkele voorbeelden noemen van manieren waarop het spel pesten binnen een groep bespreekbaar maakt?
Het spel is niet gemaakt om pesten te bespreken of het op te lossen. Het spel hoor je hiervoor te spelen, om elkaar te leren kennen én om van een groep losse mensen een groep te maken. Een groep waarin mensen elkaar goed kennen, zich bevriend voelen en zich veilig voelen.

Waarom is deze opzet juist effectief tegen pesten?
WeFace.it is het spel om omgangsnormen binnen een (nieuwe) groep bespreekbaar te maken met als doel pesten te voorkomen. Je speelt het door middel van opdrachten die je één voor één uitvoert. Hierna reageren de andere groepsleden erop én kom je erachter hoe zij jouw aanpak vinden en hoe zij dit zouden aanpakken. Je leert elkaar goed kennen én komt erachter hoe je als groep met elkaar wil omgaan. Dit maakt de groep sterker en veiliger. Een groep waarin jij jouw plek kent zorgt dat er geen redenen zijn om mensen te pesten.

Basisspel:
Koffertje met handleiding, 96 opdrachtkaarten en 16 stemkaarten

Leeftijd:
10-135 jaar

Doelgroep:
groepen van 4-10 spelers

Het spel kan met meerdere groepen tegelijk gespeeld worden waarbij de groepen tegen elkaar spelen.

Illustrator
Dennis Hardes

Ambassadeurs
Jennifer Delano: Pesten is niet leuk
Marloes Dekker: Jimmy’s NL

 

We Face It

Transforming your enemy to a friend 

Pesten komt zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs vaak voor. Volgens onderzoek pest ongeveer een vijfde van de scholieren in de hoogste klas van het basisonderwijs. Leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben zelfs meer last van pesten: 21,7% zegt te pesten. De reden: angst, een poging om erbij te horen of omdat ze simpelweg niet weten hoe ze op een andere manier contact kunnen leggen. Ook in bedrijven houdt dit gedrag niet op én komen er steeds ergere verhalen in de publiciteit. 

Wat nu als we dit voorkomen én gaan zorgen dat scholieren hun schooltijd beleven als een mooie periode waarin ze vrienden voor het leven hebben gemaakt. Waar ze veilig waren én waar ze met plezier naar terugkijken. Zou dat waardevol zijn? 

Wat nu als het mogelijk is om door een simpel spel elkaar als groep te leren kennen over hoe een klas als groep wil gedragen. Wat wel en wat niet okay is als reactie. Jezelf in de ander kunnen zien. Erachter komen dat de ander net zo is als jij. En dat feedback geven en ontvangen voor iedereen niet zo makkelijk is. 

Het spel is af. En omdat bedrijven dezelfde problemen kunnen hebben in groepen hebben wij een vertaalslag gemaakt van dit spel naar bedrijven. En omdat ik tientallen scholen heb gesproken graag pesten te willen voorkomen, maar geen geld hebben: is voor elk bedrijf dat de uitdaging met hun team wil aangaan - het spel voor 3 scholen gratis. 

Het enige wat mooier is dan van een vijand een vriend maken is door dit proces te mogen voorkomen. En meteen vrienden worden. Laten we daarmee beginnen.

 1. Werkt goed om met elkaar in gesprek te komen Beoordeling door Ingrid Krooshof, docent Frans en mentor Candea
  Algemene beoordeling

  Pesten komt meer voor dan veel mensen denken. Daarom sta ik ook vierkant achter het beleid van de school om de activiteitenweek ieder jaar te beginnen met een pestdag. Dit jaar werd voor het eerst ook met het spel WeFace.it aandacht besteed aan het probleem. Het spel werkt goed om met elkaar in gesprek te komen. Als vanzelf bespreek je dan hoe je met elkaar om wilt gaan. (Geplaatst op 19-09-17)

 2. Een spel dat ik bedrijven zeker kan aanraden! Beoordeling door Nynke Visser - Seats2Meet
  Algemene beoordeling

  We Face.it! is een spel waarbij je als team met elkaar gaat bespreken hoe je het beste kunt handelen in verschillende situaties. Moeilijke situaties en lastig te bespreken onderwerpen komen aan bod, waardoor iedereen meer handvatten krijgt hoe hiermee om te gaan in de praktijk. Naast het leerzame effect, ook een teambuildingsgevoel. Kortom, een spel dat ik bedrijven zeker kan aanraden. (Geplaatst op 19-09-17)

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: We Face It!

Hoe waardeert u dit product? *

1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren