Leren vanuit de
gedachte van het kind
We Face It
  • We Face It
  • We Face It
  • We Face It

We Face It!

Reageer op een passende manier


Volledige beschrijving
Auteur:Geke Versprille, Mariëtte Kroeze & Anouk Erkelens
€ 19,95

Leeftijd:
10-135 jaar

Doelgroep:
groepen van 4-10 spelers

Het spel kan met meerdere groepen tegelijk gespeeld worden waarbij de groepen tegen elkaar spelen.

Illustrator
Dennis Hardes

Ambassadeurs
Jennifer Delano: Pesten is niet leuk
Marloes Dekker: Jimmy’s NL

 

We Face It

Transforming your enemy to a friend 

Pesten komt zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs vaak voor. Volgens onderzoek pest ongeveer een vijfde van de scholieren in de hoogste klas van het basisonderwijs. Leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben zelfs meer last van pesten: 21,7% zegt te pesten. De reden: angst, een poging om erbij te horen of omdat ze simpelweg niet weten hoe ze op een andere manier contact kunnen leggen. Ook in bedrijven houdt dit gedrag niet op én komen er steeds ergere verhalen in de publiciteit. 

Wat nu als we dit voorkomen én gaan zorgen dat scholieren hun schooltijd beleven als een mooie periode waarin ze vrienden voor het leven hebben gemaakt. Waar ze veilig waren én waar ze met plezier naar terugkijken. Zou dat waardevol zijn? 

Wat nu als het mogelijk is om door een simpel spel elkaar als groep te leren kennen over hoe een klas als groep wil gedragen. Wat wel en wat niet okay is als reactie. Jezelf in de ander kunnen zien. Erachter komen dat de ander net zo is als jij. En dat feedback geven en ontvangen voor iedereen niet zo makkelijk is. 

Het spel is af. En omdat bedrijven dezelfde problemen kunnen hebben in groepen hebben wij een vertaalslag gemaakt van dit spel naar bedrijven. En omdat ik tientallen scholen heb gesproken graag pesten te willen voorkomen, maar geen geld hebben: is voor elk bedrijf dat de uitdaging met hun team wil aangaan - het spel voor 3 scholen gratis. 

Het enige wat mooier is dan van een vijand een vriend maken is door dit proces te mogen voorkomen. En meteen vrienden worden. Laten we daarmee beginnen.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: We Face It!

Hoe waardeert u dit product? *

1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren