Leren vanuit de
gedachte van het kind
SEO-R kleurenprofiel
 • SEO-R kleurenprofiel

SEO-R kleurenprofiel

1 review(s)

Het kleurenprofiel neemt de betrokkenen mee met de inschatting van het emotioneel functioneren en de basisbehoeften die daar uit voort vloeien.

Een werkvorm gebaseerd op de SEO-R, Schaal voor Emotionele Ontwikkeling bij mensen met een verstandelijke beperking – Revised
(ontwikkeld door prof. dr. Anton Došen en bewerkt door Lien Claes en Anne Verduyn, december 2011).

Volledige beschrijving
Auteur:Rachel de Groot

ISBN:9789075129984

€ 0,00

€ 0,00

Van: € 42,09

Tot: € 131,50

Bij veel kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking is er sprake van een disharmonisch ontwikkelingsprofiel. Dit houdt in dat de verschillende ontwikkelingsgebieden van de persoon (bijvoorbeeld, cognitief, sociaal, emotioneel) zich niet gelijkmatig ontwikkelen. Wanneer er sprake is van een disharmonische ontwikkeling kan overschatting (een beroep doen op vaardigheden die nog niet of onvoldoende ontwikkeld zijn) of onderschatting (geen beroep doen op vaardigheden die al wel ontwikkeld zijn) in het dagelijks leven het gevolg zijn. Een disharmonisch profiel maakt een cliënt, vooral emotioneel, kwetsbaar en juist vanuit die emotionele kwetsbaarheid ontstaat bij veel cliënten psychische problematiek en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Het gevaar van overschatting is groot wanneer niet duidelijk is op welk emotioneel niveau een persoon met een verstandelijke beperking functioneert. De emotionele ontwikkeling bepaalt in belangrijke mate onze draagkracht in het dagelijks leven.

Het kleurenprofiel is bedoeld als middel om meer zicht te krijgen op het emotionele ontwikkelingsniveau. Vervolgens kan gezocht worden hoe de benadering en omgeving van de persoon met een verstandelijke beperking het beste op dit ontwikkelingsniveau kunnen aansluiten.

Het kleurenprofiel neemt de betrokkenen mee met de inschatting van het emotioneel functioneren en de basisbehoeften die daar uit voort vloeien. De eigen kennis en creativiteit van ouders, begeleiders en leerkrachten wordt actief gebruikt en het kleurenprofiel geeft de mogelijkheid om snel kennis toe te voegen rondom de emotionele ontwikkeling. Mijn ervaring is dat het maken van het kleurenprofiel bij de betrokkenen draagvlak creëert om er ook mee aan de slag te gaan! Om hun handelen en de omgeving van de onderzochte zo aan te passen dat ze zo goed mogelijk op de emotionele behoeften van de cliënt aan kunnen gaan sluiten.

Het programma bestaat uit:
1 handleiding
13 aspectkaarten
5 fasekaarten
324 item-kaartjes te verdelen over 13 bijbehorende doosjes
42 insteekhoesjes
1 CD-rom
1 koffertje waarin het bovenstaande makkelijk kan worden meegenomen.

Het SEO-R Kleurenprofiel maakt gebruik van de inhoud van de SEO-R

 ----------------------------------------------

Het inschatten van emotionele ontwikkeling

 • een studiedag op 16 december 2016. 
 • docenten: Jolanda Vonk en Rachel de Groot
 • Over het inschatten van emotionele ontwikkeling bij mensen met een verstandelijke beperking met de SEO-R² & SEO-R kleurenprofiel
 • Accreditatie is toegekend door NIP / NVO

 ----------------------------------------------

SEO-Kleurenprofiel in praktijk

 • een workshop op 13 januari in Utrecht van 13:00 tot 17:00
 • docent: Rachel de Groot
 • aan de hand van eigen praktijkvragen of casussen kunnen deelnemers zicht extra verdiepen in het afnemen van een SEO-Kleurenprofiel, de verslaglegging en advisering
 • accreditatie is toegekend door accreditatiebureau NIP K&J/NVO OG

Meer info en inschrijven klik hier>>

 
 1. Superfijne manier voor team Beoordeling door Gedragsdeskundige
  Algemene beoordeling

  Het SEO-R Kleurenprofiel is een superfijne manier om met het team samen de emotionele ontwikkeling in te schatten. Doordat je het samen doet, i.p.v. een SEO-R-2 af te nemen met één persoon, krijg je snel het team met de neus dezelfde richting op. Doordat ze zelf een schatting maken, blijft het ook beter hangen. Belangrijk is wel om veel praktische voorbeelden te hanteren (waarom kies je voor een bepaald kaartje) en een gedragsdeskundige die een goede klinische blik heeft en de cliënt kent. Op deze manier kan er gestuurd worden in de goede richting. (Geplaatst op 12-12-17)

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: SEO-R kleurenprofiel

Hoe waardeert u dit product? *

1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren

Het programma bestaat uit:
1 handleiding
13 aspectkaarten
5 fasekaarten
324 item-kaartjes te verdelen over 13 bijbehorende doosjes
42 insteekhoesjes
1 CD-rom
1 koffertje waarin het bovenstaande makkelijk kan worden meegenomen.