Silvia Schoonen-van Schooten

Silvia Schoonen-van Schooten
Mijn naam is Silvia Schoonen-van Schooten. Ik ben geboren in 1973, getrouwd en moeder van 2 prachtige kinderen. Ik ben dol op de natuur, dieren en alle vormen van creativiteit die je je maar kan bedenken. Ik geniet het meest van de kleine dingen in het leven. Een wandeling met onze hond Doortje bijvoorbeeld in het prachtige nabijgelegen natuurgebied “de Veluwezoom” maakt mij blij. Maar ook een salamander in onze vijver, een glimlach of een gesprekje met een eenzame oude man in het park maken mijn dag goed. Nadat ik na mijn opleidingen een aantal jaren als manager had gewerkt voelde ik een sterke behoefte om meer vanuit mijn gevoel te werken. Een verlangen waaraan ik, gezien mijn hoog gevoeligheid, wel toe moest geven om mijn leven meer in balans te brengen. Omdat mijn hart altijd al een jubeltje maakte bij het horen en zien van kinderen besloot ik iets te gaan doen waarmee ik deze blijdschap kon voeden. In het verleden heb ik in de kinderopvang gewerkt maar merkte al snel dat ik binnen de reguliere opvang de kinderen niet de aandacht kon geven die ze mijn inziens verdienen. Ik wilde iets doen waarbij ik in kon gaan op hun specifieke behoeften. Omdat ik zelf aan yoga deed en voelde hoeveel inspiratie, rust en kracht mij dit gaf was de stap naar een opleiding kinderyogadocente snel gemaakt. Sinds 2012 ben ik gediplomeerd kinderyogadocente en werk naast de klassieke yogahoudingen ook veel met mindfulness, visualisatie, spel, concentratie, massage en muziek. Wat een geweldig vak en voorrecht om op deze manier met kinderen in contact te mogen komen. We leren (fysiek en mentaal) van elkaar, lachen, praten, luisteren en respecteren elkaar. Ik houdt enorm van de oprechtheid en spontaniteit van kinderen. Tijdens deze lessen kwam ik ook tot de ontdekking dat veel kinderen kwetsbaar zijn. Gevoelig zijn voor veel onderwerpen waar binnen het dagelijks leven, door de hectiek van de dag in ons gehaast westers bestaan, weinig ruimte en aandacht voor is. Ouders stoeien met deze kwetsbaarheid en zoeken naar middelen om hun kind te ondersteunen. Dit in combinatie met mijn eigen ervaringen bracht me op het idee om “TOP” te schrijven. Wat een feest om te mogen doen! Ik hoop dat alle lezers (groot en klein) dit feest voelen tijdens het lezen van “TOP”. Bovenal wens ik dat het bij mag dragen aan heel veel gelukkige kinderzieltjes! Liefs Silvia
Desc

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. TOP
  TOP
  TOP!
  € 14,95

  De kracht van voelen en denken, hand in hand!

  Lees verder
Desc

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To Top