Leren vanuit de
gedachte van het kind
N Moerland en A van Lankveld

N Moerland en A van Lankveld

Wij zijn de trotse auteurs van "Kijkje hier, kijkje daar".
Wie zijn wij? "Wij" dat zijn Natascha Moerland en Angelique van Lankveld. Natascha is 26 jaar en woont in een klein dorpje langs de Maas: Kessel-Eik.

Ze werkt voor het tweede jaar in de liefste groep 5 op basisschool "Den Doelhof" in Meijel. Daarnaast heeft ze een semester onderwijskunde in Nijmegen gestudeerd. Ze woont samen met haar vriend Jan-Willem en hun hond Tessa. Angelique is 24 jaar oud en woont in het dorp Gemert. Ze werkt voor het tweede jaar in de leukste groep 7 van Nederland en is daarnaast bouwcoördinator op basisschool "'t Heibosch" te Veghel. Ze woont samen met haar vriend Kevin en hun 2 katten Dipsy en Toet.

Hoe is het allemaal gekomen? 
In het derde jaar Pabo van Hogeschool "De Kempel" in Helmond was er een nieuwe keuzemodule "KIT": Keuzetraject Informatietechnologie. Met 4 studenten zijn we dolenthousiast aan deze module begonnen. 

Dit traject bestond uit 2 delen:
een onderzoek met daarbij een PowerPoint -presentatie om de conclusies weer te geven; 
een computerprogramma ontwerpen.

Wij hebben ons beziggehouden met het laatste. Wij wilden een educatief, didactisch goed onderbouwd programma maken. Rekenprogramma’s waren er volop, maar er was nog weinig op het gebied van woordenschatontwikkeling/NT2. Voordat we aan het computerprogramma zijn begonnen, hebben we ons eerst verdiept in de theorie. Daarmee hebben we onder andere de structuur en invulling van ons programma bepaald. We hebben alles uiteraard in overleg gedaan met de andere twee studenten. En toen begon het echte werk… ’s Morgens, ’s middags, ’s avonds en niet te vergeten ’s nachts werd er regelmatig aan dit product gewerkt. Na drie maanden intensief werken, mensen begonnen al te denken dat we getrouwd waren, was ons eerste prototype klaar. Maar toen moest ons product nog bekeken worden door mensen die er echt verstand van hadden. We kregen waardevolle tips op allerlei gebieden. De meeste daarvan hebben we nog kunnen verwerken, maar de gouden tip: “Ga ermee naar een uitgever”, durfden we toen nog niet aan. Pas twee jaar later hebben we de stoute schoenen aangetrokken. En kijk eens hier, kijk eens daar: Ons product is klaar!

Zonder hen waren we nooit zover gekomen: 
Helga v.d. Ven:
Zij heeft ons met haar expertise op NT2 gebied een duwtje in de juiste richting gegeven. 
Jan-Willem Akkermans: 
Hij heeft ons geholpen op computergebied en af en toe een natje en een droogje verzorgd. 
Giel v.Zandvoort:
De man achter de module, samen met Thijs Richter en Pieter v.d. Hoeven. 
Joyce Vogels en Marscha Brouwer: 
De tweede helft van het team. 
En zeker niet te vergeten Graviant educatieve uitgaven. Zij zijn aan de slag gegaan met ons idee en hebben er iets heel moois van weten te maken. Een product zoals wij het ons hadden voorgesteld! 
En voor de rest iedereen die met ons heeft meegeleefd.

Inhoudelijke vragen over een uitgave ?
Stel de auteur de vraag per e-mail

Titels van N Moerland en A van Lankveld