Mudipush

Een innovatief oefenspel voor het stimuleren (Push) van het flexibel leren denken met de getallen van de vermenigvuldig- (Multiplication) en deeltafels (Division) van 2 tot en met 10.

* Verplichte velden

Mudipush aanpassen

€ 9,65

Samenvatting

  Innovatief rekenspel voor de vermenigvuldig- en deel-tafels van 2 tot en met 10

  " Een speelse stroming in de getallenzee" is een innovatief oefenspel voor het stimuleren ( push ) van het flexibel leren denken met de getallen van de vermenigvuldig-(multiplication) en deel-(division) tafels van 2 tot en met 10. Een paarsachtig fictief figuur met kleurige handen en voeten is op de speelkaarten de verpersoonlijking van Mudipush. Didactiek Het spel is gebaseerd op de nieuwste inzichten in de internationale rekendidactiek. Het principe van de getalgevoeligheid uit de V.S. krijgt gestalte door de 41 getalgevoelige vermenigvuldigingsantwoorden van de vermenigvuldig- en deeltafels van 2 tot en met 10. Vanuit de Oost Aziatische landen is het principe van de wederkerigheid uitgewerkt in de vermenigvuldig- en deeltafelsommen waaruit Mudipush voor 2/3 deel bestaat. De reconstructiedidactiek krijgt o.a. inhoud door het inzichtelijk aanleren en inoefenen van de vermenigvuldig- en deeltafels via het herhaald optellen en aftrekken op de getallenlijn én het opsplitsen van de tafels in 2 tafelrijen van 5.

  Mudipush

  Het automatiseren van het rekenen gebeurt door de twee uitdagende speltypen:

  “Forty-one-lovers” (een soort domino) en “Around the world” .

  Door de dynamiek van “Around the world” kan de hele groep mee doen bij het inoefenen van de tafels! Spelenderwijs ontdekken de leerlingen eigenschappen en relaties tussen de getallen van de vermenigvuldig- en deeltafels.

  Kleuren spelen een speciale rol bij Mudipush . Door de herkenning van de kleur en het aantal kleuren wordt de leerling geholpen om de vermenigvuldig- en deeltafels in de 41 getalgevoelige getallen te ontdekken. De kleurenkaart (42e kaart) kan hierbij ter ondersteuning dienen.

  Doelgroep

  Mudipush is geschikt voor leerlingen binnen het BAO, SBO, SVO en de eerste leerjaren van het VMBO, die:
  de tafels nog moeten leren moeite hebben met het inzicht van herhaald optellen en - aftrekken bij de vermenigvuldig- en deeltafels moeite hebben met het ontdekken van de relaties tussen de vermenigvuldig- en deeltafels moeite hebben met het automatiseren van de vermenigvuldig- en deeltafels. Spelvormen De uitdagende spelvormen kunnen zowel individueel als in groepsvorm gespeeld worden 

  Gegevens
  ISBN
  9075129610
  Auteur
  Henk Logtenberg
  Taal
  Nederlands
  Schrijf uw eigen review
  U plaatst een review over:Mudipush
  Uw waardering
  To Top