Monique Rosink van der Meijden

Monique Rosink van der Meijden
Mijn naam is Monique Rosink-van der Meijden. Ik ben geboren op 9-9-1971 en opgegroeid in Roosendaal (NBr). Gedurende mijn jeugd heb ik een aantal jaren in Tanger, Marokko, gewoond en aldaar onderwijs genoten op een Internationale school. Al vroeg heb ik daardoor te maken gehad met buitenlandse culturen en al jong het talenverwervingsproces in verschillende talen ervaren. Daarnaast heb ik voor een periode van ongeveer 12 jaar in de top vijf van de Nederlandse baanatletiek gestaan, en aldus ook voor het Nederlands team wedstrijden gelopen. In Hoogerheide ben ik op 22-jarige leeftijd als docente Engels begonnen met een eigen vakgroep op de Edward Jenner Mavo. Met inmiddels ruim 14 jaar ervaring in het voortgezet onderwijs (als voorzitter van de sectie Engels, docente en mentrix) geef ik momenteel les aan het Jan van Brabant College in Helmond, voornamelijk aan VMBO en VWO klassen. Ik ben betrokken geweest bij verschillende projecten zoals een uitwisseling met leerlingen uit Duisburg (Dld), en daarnaast heb ik o.a. een vakoverstijgend project ontwikkeld voor VMBO-T4 over het organiseren van een talenreis, inmiddels al weer vier jaar in gebruik. Als mentrix en lerares heb ik ervaren dat veel leerlingen niet goed weten hoe ze kunnen of moeten reageren in moeilijke situaties uit de dagelijkse praktijk, zoals een klasgenote die zwanger blijkt te zijn of het hebben uitgeleend van een bepaald geldbedrag aan een vriend/vriendin die het vervolgens niet terugbetaalt. Hoe ga je met dit soort situaties om? Hoe zou je in zo’n situatie kunnen reageren? Aandacht voor sociale vaardigheden zijn een belangrijk aspect van het omgaan met lastige situaties en vormt dan ook de kern van het leermiddel/leerspel ‘Solved’.
Desc

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Solved?/Opgelost?

    Geschikt voor VMBO G/T HAVO VWO en TTO. Sociaal vaardigheidsspel in het Nederlands en Engels. Bedenk oplossingen voor problemen uit het dagelijks leven.

    Lees verder
    Niet op voorraad
Desc

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To Top