Leren vanuit de
gedachte van het kind
Esther ten Brink

Esther ten Brink

Na een studie psychologie vond ze een werkplek binnen de GGZ. Daarna werd een postdoctorale opleiding psychotherapie en gedragstherapie afgerond. Binnen haar werk bij de GGZ kreeg zij veelvuldig te maken met opvoedingsproblematiek. 

Met behulp van opvoedingsadviezen binnen opvoedsteunpunten, met behulp van video-hometraining en door middel van mediatietherapie ondersteunde zij ouders bij deze problematiek.Vervolgens ontwikkelde en/of bewerkte zij diverse oudertrainingsprogramma’s , voor ouders van peuters en kleuters ( Hoe kleiner hoe fijner), basisschool leeftijd ( Opstandige kinderen) en pubers ( Pubers met ADHD). Ook was en is zij betrokken bij het ontwikkelen en schrijven van programma’s en boeken voor de behandeling van kinderen met ADHD en PDD, zoals het ontwikkelen van een computerspel waarin cognitieve vaardigheden getraind gaan worden.

Naast haar werk binnen de GGZ geeft zij les op het gebied van ADHD, oudertrainingen en cognitieve gedragstherapie. Esther ten Brink was de Nederlandse nanny van het RTL4 programma EHBO: Eerste Hulp Bij Opvoeden. In dit programma hielp zij zes gezinnen met opvoedingsproblemen, waarbij zij de nadruk legde op wat er wél goed ging bij ouders en kinderen.

Titels van Esther ten Brink