Dit is autisme

Waardering:
100% of 100

van hersenwerking tot gedrag
Met wetenschappelijke onderbouwing van dr. Fabiënne Naber 

€ 35,00

Autisme en gedrag 

Gedrag van iemand met autisme is voor de omgeving lang niet altijd te begrijpen. Dit boek geeft een compleet beeld van de acht storingen in het brein van mensen met autisme. Complexe materie die heel toegankelijk is uitgelegd. De kleurrijke afbeeldingen verhelderen de reis van informatie door het brein. Onderweg worden de gevolgen van de storingen steeds duidelijker. Daardoor weet jij precies wat degene met autisme nodig heeft, want met dit boek heb je niet alleen inzicht in de oorzaak, maar heb je ook een totaalaanpak in handen.

De kracht van dit boek ligt in de wisselwerking tussen de praktische ervaring van Geef me de 5 grondlegger Colette de Bruin en de wetenschappelijke kennis van neurobioloog en autisme expert dr. Fabiënne Naber. Hiermee kun jij mensen met autisme helpen zich te ontplooien op alle ontwikkelingsgebieden.

Autisme en dagelijkse dingen

Sta jij er weleens bij stil hoe vanzelfsprekend je reageert op alles en iedereen om je heen? Hoe gemakkelijk dagelijks terugkerende dingen je afgaan, zoals opstaan, je aankleden, naar school of je werk gaan, een gesprek voeren en situaties inschatten? En ben je je ervan bewust hoe dat komt? Vast niet. Dat is ook niet raar: als alles goed gaat, ben je daar niet mee bezig.

Bij iemand met autisme verlopen alledaagse dingen niet vanzelfsprekend. Dat herken je vast. Als jouw kind, partner, leerling, medewerker of cliënt autisme heeft, weet je dat hij met grote regelmaat problemen ondervindt. Hij reageert anders dan verwacht of vertoont onhandig of zelfs ongewenst gedrag. Dat leidt tot veel frustratie aan beide zijden. Regelmatig zit je met de handen in het haar. ‘Hoe kan het anders?’ vraag je je af. 

Dit boek geeft daar antwoord op, maar dat niet alleen: je krijgt ook inzicht in de oorzaak! Want in het brein lopen dingen anders dan bij mensen zonder autisme. Dit inzicht geeft je meer begrip én helderheid waarom een bepaalde aanpak wel of niet werkt bij ASS.

Heb je zelf autisme?

Ook dan is dit boek heel interessant. Je zult beter begrijpen waarom je denkt en reageert zoals je doet. Daarnaast geeft dit boek je handvatten om gerichter om hulp te vragen. Je kunt dit boek ook gebruiken om de mensen in jouw omgeving te laten begrijpen hoe je denkt. Bovendien kun je ze aan de hand van dit boek laten zien hoe ze jou kunnen ondersteunen wanneer iets jou niet helemaal lukt of zelfs helemaal niet lukt

Colette de Bruin: “Mijn doel met ‘Dit is autisme!’ is dat iedereen in Nederland autisme begrijpt. Pas dan kunnen mensen met autisme zich begrepen voelen en dat is de basis in het leven die iedereen verdient”

Gegevens
ISBN
9789492593023
Auteur
Colette de Bruin
Illustrator
Nee
Pagina's
248
Taal
Nederlands
Leeftijd
alle leeftijden
Formaat
Softcover 170x240mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dit is autisme
Uw waardering
To Top