De Drakendokter - Trilogie +1

Waardering:
100% of 100

De dolkomische serie drakenboeken voor jong en oud.
Extra, extra superleuk gemaakt voor kinderen met autisme.

Actie priijs 

* Verplichte velden

De Drakendokter - Trilogie +1 aanpassen

€ 12,49

Samenvatting

  Gideon Geen gewoon drakenverhaal!
  Stoere draak Gideon heeft een probleem.
  Een enorm probleem.Draak GideonDaarom gaat hij naar de beroemde drakendokter Killian.


  Maar als hij daar is, krijgt hij geen woord meer uit zijn bekje.
  Gideon kan alleen nog maar huilen.
  Gelukkig heeft Killian een oplossing voor elke drakenkwaal. 

  Vooruit, Skywender! 
  Ook draken gaan wel eens op vakantie. 
  Gideon, Lorcan en Aleks vieren hun vakantie bij de Amazone rivier. 
  Spannend! 
  Maar dan vinden ze een zieke draak. 
  Een heel zieke draak. 
  Gelukkig heeft Killian een oplossing voor elke drakenkwaal!

  De Jessy-draak
  Gideon de Draak kan niet meer naar huis. Onmogelijk. De nieuwe buurvrouw maakt veel te veel kabaal. Ze jammert en ze jankt, ze steunt en ze kreunt. 

  Killian de drakendokter moet ontzettend zijn best doen om uit te vinden waarom de nieuwe buurvrouw zo huilt. Dat Itshoe de babydraak ondertussen stoute streken uithaalt, helpt natuurlijk niet!

  Vonk 
  ‘Je moet Vonk helpen, Killian,’ zegt draak Gideon ernstig. ‘Dat arme, kleine draakje is zo zielig! Hij flikkert als een kapotte tl-buis in slow motion.’ 

  Gelukkig heeft Killian een oplossing voor elke drakenkwaal. Hij gaat met zijn vriend Gideon mee naar de drakenschool in Ierland. Maar als de drakendokter Vonk probeert te helpen, gebeurt er iets heel bijzonders. Samen met de babydraak Itshoe moet Killian terug zien te komen bij de drakenschool.


  Leerdoel
  De meeste kinderen schakelen binnen hun leesontwikkeling automatisch over van: “één moment, één verhaal” naar “langer verhaal, meerdere dagen”. Kinderen met autisme, adhd, add en taalontwikkelingsproblemen vinden het lastiger om die omslag te maken. Dit heeft zijn weerslag op het zelfstandig lezen van langere teksten over meerdere momenten.

  Veel kinderen met autisme vinden het moeilijk om een selectie te maken tussen relevante en irrelevante informatie. Een rigide denkpatroon kan problemen geven: je vastbijten op een detail en de hoofdlijn vergeten. En omdat deze kinderen gedurende de dag zo overstelpt raken door prikkels, vinden ze het lastig om rustig te worden en de juiste informatie weer op te halen. Dit belemmert het plezier in het lezen van een langer verhaal gedurende meerdere dagen. 

  Gelukkig kan Killian wel rekenen op de hulp van zijn katten Netty en Pluis. Want een ding is zeker: hier is een damesdraak die hulp nodig heeft!

  Doelgroep
  Kinderen met en zonder autisme van 6 tot 12 jaar.

  Omdat de sociaal emotionele ontwikkeling bij ASS onregelmatig verloopt, is niet altijd duidelijk waar het kind precies zit in die ontwikkeling. Daarom is het verhaal geschikt voor een brede leeftijdsgroep.

  De Drakendokter is een doorlopend verhaal en bevat extra aanwijzingen en herhalingen zodat het verhaal elke dag goed gevolgd kan worden. Zo ontstaat een tussenstap en kan het lezen en onthouden van een langer verhaal geoefend worden.

  Tegemoetkomingen aan autisme in taal en tekst
  De concentratiespanne van kinderen met ASS is niet zelden korter dan gemiddeld. De lengte van de hoofdstukken is hierop afgestemd.
  De cliffhangers zijn mild, om kinderen met angsten te ontzien.

  Er wordt rekening gehouden met een tragere taalverwerking. Er zijn weinig complexe of samengestelde zinnen. De zinnen zijn eenvoudig, kort en logisch. Er wordt extra vaak aangegeven wie aan het woord is tijdens een dialoog. Verwijzingen worden spaarzaam gebruikt en waar zij toch voorkomen zijn ze helder en duidelijk. Het verhaal wordt chronologisch verteld en lastige flashbacks worden vermeden of goed toegelicht.  

  Elke zin staat op een nieuwe regel. Dat geeft overzicht. Niet alleen voor de lezer, ook voor de voorlezer.

  Elementen uit het verhaal sluiten aan bij de belevingswereld van een kind met autisme. In het verhaal wordt verder niet gesproken over autisme.

  Co-doelgroepen
  Door de tegemoetkomingen is het boek ook zeer geschikt voor jongere kinderen met een hoog leesniveau. Het is een langer verhaal dat aansluit bij hun belevingswereld. Maar ook wat oudere kinderen met een lager leesniveau ervaren De Drakendokter als een fijn boek. Zij begrijpen net iets meer van de taalgrapjes en referenties naar games, terwijl het verhaal qua taal en opbouw makkelijk te lezen is.

  Volg alles over de avonturen van Killian de Drakendokter via Facebook>>

   

  Gegevens
  ISBN
  9789491337253 | 9789491337475 | 9789492593054 |9789492593368
  Auteur
  Ingrid Bilardie
  Illustrator
  Lars Reen
  Pagina's
  128 |170 | 152 | 146
  Taal
  Nederlands
  Leeftijd
  6 - 12 jaar
  Formaat
  Softcover 170x240mm
  Schrijf uw eigen review
  U plaatst een review over:De Drakendokter - Trilogie +1
  Uw waardering
  To Top