Leren vanuit de
gedachte van het kind
De Drakendokter trilogie
  • De Drakendokter trilogie
  • Gideon
  • Skywender
  • de Jessy-draak

De Drakendokter - Trilogie

De dolkomische serie drakenboeken voor jong en oud. 
Extra, extra superleuk gemaakt voor kinderen met autisme.

Volledige beschrijving
Auteur:Ingrid Bilardie

Illustrator:Lars Reen

€ 0,00

€ 0,00

Van: € 15,25

Tot: € 45,75

Doelgroep
Kinderen met en zonder autisme van 6 tot 12 jaar.

Omdat de sociaal emotionele ontwikkeling bij ASS onregelmatig verloopt, is niet altijd duidelijk waar het kind precies zit in die ontwikkeling. Daarom is het verhaal geschikt voor een brede leeftijdsgroep.

De Drakendokter is een doorlopend verhaal en bevat extra aanwijzingen en herhalingen zodat het verhaal elke dag goed gevolgd kan worden. Zo ontstaat een tussenstap en kan het lezen en onthouden van een langer verhaal geoefend worden.

Tegemoetkomingen aan autisme in taal en tekst
De concentratiespanne van kinderen met ASS is niet zelden korter dan gemiddeld. De lengte van de hoofdstukken is hierop afgestemd.
De cliffhangers zijn mild, om kinderen met angsten te ontzien.

Er wordt rekening gehouden met een tragere taalverwerking. Er zijn weinig complexe of samengestelde zinnen. De zinnen zijn eenvoudig, kort en logisch. Er wordt extra vaak aangegeven wie aan het woord is tijdens een dialoog. Verwijzingen worden spaarzaam gebruikt en waar zij toch voorkomen zijn ze helder en duidelijk. Het verhaal wordt chronologisch vertelt en lastige flashbacks worden vermeden of goed toegelicht.  

Elke zin staat op een nieuwe regel. Dat geeft overzicht. Niet alleen voor de lezer, ook voor de voorlezer.

Elementen uit het verhaal sluiten aan bij de belevingswereld van een kind met autisme. In het verhaal wordt verder niet gesproken over autisme.

Co-doelgroepen
Door de tegemoetkomingen is het boek ook zeer geschikt voor jongere kinderen met een hoog leesniveau. Het is een langer verhaal dat aansluit bij hun belevingswereld. Maar ook wat oudere kinderen met een lager leesniveau ervaren De Drakendokter als een fijn boek. Zij begrijpen net iets meer van de taalgrapjes en referenties naar games, terwijl het verhaal qua taal en opbouw makkelijk te lezen is.

Volg alles over de avonturen van Killian de Drakendokter via Facebook>>

Lees meer>> over Ingrid Bilardie

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: De Drakendokter - Trilogie

Hoe waardeert u dit product? *

1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren