Leren vanuit de
gedachte van het kind
Autisme & Koken

Autisme & Koken

Stap voor stap kookboek voor kinderen en jongeren

Volledige beschrijving
Auteur:drs Karen den Dekker

ISBN:9789075129946

Illustrator:Marco Harzing

Taal:Nederlands

Pagina's:49

Voorbeeld

€ 24,95


Het eerste element van de kookhandleiding is de mise en place. Dit houdt in het afmeten en snijden van alle ingrediënten voordat je begint met koken. Het onderdeel met de recepten bestaat uit tekstrecepten en fotorecepten voor ieder gerecht. Desgewenst kun je een bladzijde omdraaien en alleen met het tekstrecept of alleen met het fotorecept koken. Het boek bevat zoete en hartige recepten met weinig en met veel stappen. Het tweede onderdeel van de handleiding voor volwassenen is de kookcyclus, die bestaat uit voorbereiden, uit uitvoeren en uit evalueren van een recept. Ten derde bevat het boek een kookchecklist. Loop tijdens het voorbereiden van het recept alle stappen na van de checklist en je weet of je op een geschikt moment gaat koken.

Achterin het kookboek zijn 14 techniekkaarten opgenomen van handelingen die vaker voorkomen in de recepten, bijvoorbeeld het scheiden van een ei of het afmeten van een volume met de hulp van een maatbeker. De pagina’s van het boek zijn gelamineerd. Dat betekent dat je recepten schoon blijven in de keuken en dat je met een afwasbarestift kunt markeren tot welke stap je gekomen bent. Dat laatste vinden autistische kinderen over het algemeen erg prettig.

Download hier>> een proefrecept

Hoewel Autisme en Koken, stap voor stap kookboek voor kinderen en jongeren, niet meedoet in de categorie “meest duurzame kookboek” bij de verkiezing ‘Kookboek van het Jaar”, was ik wel geïntrigeerd door de titel.

 

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Autisme & Koken

Hoe waardeert u dit product? *

1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren